Alexa

در اینجا قصد داریم سایتهای اطلاعات اینترنتی را به شما معرفی کنیم که بدون دخالت انسان و هوشمندانه، گزارش ها و اطلاعات تقریبا دقیقی از هر وب سایتی که مد نظر داشته باشید را به شما ارائه می دهد. یکی از این وب سایتها، الکسا است. الکسا در آوریل 1996 تاسیس شد، الکسا اینترنت Alexa Internet براساس چشم اندازی از راهبردی هوشمند وب با بهبود دائمی آن و یا همکاری کاربران خود، رشد کرد. در طول این مسیر، الکسا توسعه یافت و میلیونها نسخه از نوار ابزار آن بر روی مرورگرها نصب و بدین ترتیب یکی از بزرگترین سایتها به مبنایی برای پردازش و به کار گیری حجم عظیم اطلاعات تبدیل شد. از نظر کاربران نوار ابزار و وب سایت الکسا، محصولی انقلابی در راهبری هوشمندانه وب بود و برای مدیران وب سایتها، مجموعه ای از ابزارهایی که میتوانستند در محدوده خدماتی الکسا از آن بهره ببرند. الکسا از همکاری یک گروه ویژه برای جمع آوری اطلاعات خود استفاده می کند. این گروه ویژه دقیقا خود کاربران وب هستند. الکسا با ارائه محصولی به نام نوار ابراز الکسا، اطلاعات به روز را به کاربران ارائه می دهد و خود نیز از تعاملاتی که هر کاربر در وب دارد. برای غنی کردن بانک اطلاعاتی خود استفاده می کند. مبنای بسیار مهم برای امار الکسا از بازخوردهایی است که نوار ابزار الکسا به سرورهای خود ارسال می کند.

آیا اطلاع دارید که سایت یوتیوب YouTube.com را میتوانید بصورت https://www.youtube.com بصورت آزاد بدان دسترسی یابید؟ سایتهایی که HTTPS هستند معمولا چنین ویژگی دارند.

آمار سایت

الکسا اطلاعات لازم برای تهیه آمار کلیدی هر وب سایت را از طریق روش ها و منابع مختلفی جمع آوری می کند. این اطلاعات شامل رتبه ترافیکی و سرعت آن که از طریق اطلاعات کاربردی وب جمع آوری شده می باشد. برای دسترسی به این اطلاعات میتوانید به www.Schwab.com مراجعه کنید. همچنین الکسا میتواند با نفوذ در هر وب سایت به جمع آوری اطلاعاتی شامل محتوای داخلی آن نیز بپردازد که حتی اسم و آدرس صاحب سایت، تلفن و ایمیل های داخل ان را شامل می شود. با برنامه اطلاعات کاربردی وب، الکسا قادر است، اطلاعات ترافیکی، شامل تعداد صفحات مشاهده شده، توسط کاربران متفاوت را دریافت و آنها را به صورت جداول گرافیکی بازگو کند. هدف الکسا از جمع آوری این اطلاعات، ارائه آمار و اطلاعات دقیق از سایتها و محتوای آنها به کاربران است.

نوار ابزار الکسا با دیدن یک صفحه وب، اطلاعاتی از این صفحه و دیگر اطلاعات مانند صفحات مشابه یا پیشنهادهایی که سرور الکسا به کاربر می دهد را بر روی نوار ابزار نشان می دهد. این موضوع، چندین تکنیک را برای ارائه خدمتی بی نظیر با خود همراه کرده است:

  • مسیر کاربردی اعضای الکسا : مهمترین منبع جهت کسب اطلاعات، الکسا است. این مسیر نشان می دهد که کاربران، کدام وب سایت را مهم تر، مفیدتر و جالب تر می دانند.
  • دسته بندی: صدها میلیون لینک میتوانند برای دسته بندی سایتهایی که شبیه یا مرتبط به یکدیگر هستند، مورد استفاده قرار گیرند، الکسا اطلاعات را از این دسته بندی ها استخراج و برای ارائه به کاربران استفاده می کند.
  • پیشنهاد کاربران : الکسا به وسیله نوار ابزار خود، از پیشنهاد یک وب سایت یا لینک استقبال می کند. تصویر فوق شرح اطلاعات جمع آوری شده در سایت الکسا برای پایگاه اینترنتی بانک مرکزی را به نمایش می دهد.

حال که این سایت را تا حدی شناختیم، با یک مثال به بررسی جزئیات ارائه شده در سایت می پردازیم. در قسمت مشخص شده عبارت www.cbi.ir را وارد کرده و دکمه enter را فشار می دهیم. اطلاعات ارائه شده در سایت بسیار جالب است. ابتدا رتبه سایت مورد نظر از لحاظ تعداد بازدیدکننده در دنیا و کشور صاحب سایت اعلام می کند. به عنوان مثال همچنین تعداد لینکهای سایت را نیز مشخص می کند. در زیر این قسمت نمودارهای مختلفی وجود دارد. این نمودارها به بررسی سایت از نظر تعداد بازدیدکننده، سطح دسترسی، بازدید صفحات داخلی، میزان زمان گذرانده شده برای دیدن صفحات سایت، میزان افرادی که از طریق موتورهای جستجو به سایت وارد شده اند می پردازد. همچنین شما میتوانید این سایت را با سایتهای دیگر مقایسه کنید.

در ادامه اطلاعاتی که درباره اینکه بازدیدکنندگان این سایت از چه کشورهایی هستند، ارائه می شود. به عنوان مثال بازدیدکنندگان این سایت از چه شکورهایی هستند، ارائه می شود. به عنوان مثال بازدیدکنندگان سایت بانک مرکزی 96.8% از ایران، 0.6% از چین و 2.6% از سایر کشورها هستند. همچنین آمار بازدید از زیرمجموعه هایی مانند lib.cbi.ir ( کتابخانه بانک مرکزی ) tsd.cbi.ir ( بانک اطلاعات سریهای زمانی ) و دیگر زیرمجموعه های سایت بانک به همراه درصد بازدیدکننده از کل بازدیدکنندگان ذکر شده و در قسمت پایانی، وضعیت سرعت سایت را مورد توجه قرار می دهد. اطلاعات بسیار مفیدی از طریق سایت الکسا در اختیار کاربر قرار می گیرد و جا دارد که دست اندر کاران بخش IT بانک مرکزی در خصوص سرعت بارگزاری سایت و همچنین افزایش بازدیدکنندگان سایت به خصوص بازدیدکنندگان خارجی راهکارهایی ارائه دهند. جالب است بدانیم که سایتهای Facebook,google,yahoo,youtube چهار سایت برتر از نظر الکسا هستند.