خدمات بانکی

آشنایی با خدمات بانکی ( ساتنا ، پایا و شبا )

  1. ساتنا چیست؟ ساتنا مخفف سامانه تسویه حساب تسویه ناخالص آنی می باشد. ساتنا سامانه ای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش های بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می دهد. به عبارت دیگر : حواله الکترونیکی پول از یک حساب در یک بانک به حساب دیگر در بانک دیگر.
  2. آیا انتقال وجه از طریق پایا به صورت آنی انجام می شود ؟ خیر – دو الی سه ساعت زمان می برد.
  3. ویژگی های ساتنا چیست؟ 
  • در این سامانه مشتریانی که در بانک ملی یا سایر بانکهای کشور دارای یکی از انواع حساب ( جاری ، پس انداز و کوتاه مدت ) می باشند، میتوانند نسبت به انتقال وجوه ( مابلغ بیش از یکصد و پنجاه میلیون ریال ) به حساب خود و یا سایر افراد در سایر بانکها اقدام نمایند.
  • سامانه ساتنا به مشتریان یک بانک این امکان را می دهد با مراجعه به شعب بانک خود و یا از طریق سامانه اینترنتی بانک حواله هایی با مالغ بیش از یکصدو پنجاه میلیون ریال را به هر حسابی در هر بانکی انتقال دهند.
  • با توجه به امکان صدور حواله الکترونیکی بین بانکی از طریق اینترنت ( سبا )، مشتری نیاز به مراجعه به شعب بانک را نیز نخواهد داشت. البته انتقال ساتنا از طریق سبا تا سقف پانصد میلیون ریال در هر روز انجام می وشد. اما انتقال ساتنا در شعب محدودیت ندارد.
  • حواله های ساتنا بدون محدودیت جغرافیایی و بین شهرهای مختلف، طی روز انجام می شوند.
  • مشتریان دارای حساب در بانک ملی برای صدور حواله های ساتنا به یکی از شعب بانک ملی ایران و یا از طریق سامانه اینترنتی بانک ( سبا ) با در اختیار داشتن شماره حساب شبای بانک مقصد مراجعه نمایند.
  • شماره حساب شبای هر بانک صرفا از سوی همان بانک ارایه می گردد.

تفاوت ساتنا و پایا چیست ؟

در ساتنا تسویه حساب و واریز به حساب مشتری بصورت تک تک و در زمان درخواست به بانک مرکزی و بانک مقصد ارسال می وشد و سرعت نسبتا قابل قبولی دارد که بین 2 ثانیه الی 20 دقیقه می باشد ( در بانکهای گوناگون، این مدت زمان متفاوت است ).

در پایا تسویه حساب و واریز به حساب مقصد با تاخیر و در ساعت های مشخصی و به صورت دسته ای می باشد و حتی ممکن است تا آخر وقت اداری طول بکشد.

در سامانه سبا : سقف انتقال وجه از طریق پایا حداقل یک ریال و حداکثر 150 میلیون ریال و طی سه مرحله 50 میلیون ریالی، اما از طریق ساتنا حداقل 150 میلیون ریال و در مجموع تا سقف حداکثر 500 میلیون ریال انجام می شود.

در شعبه : سقف انتقال وجه از طریق پایا حداقل یک ریال و حداکثر نامحدود، اما از طریق ساتنا حداثل 150 میلیون ریال و حداکثر نامحدود انجام می شود.

آیا در روزهای تعطیل ساتنا و پایا کار می کنند؟

خیر- چون ساتنا و پایا از طریق بانک مرکزی انجام می شوند، در روزهای تعطیل قطع می باشند.

آیا انتقال وجه از طریق پایا یا ساتنا کارمزد دارد؟ خیر

شبا چیست؟

شبا یا شماره حساب بانکی ایران، بمنظور تسهیل و استانداردسازی مبادلات بین بانکی و بین المللی بانک های کشور، توسط بانک مرکزی و مطابق با استاندارد ISO-13616، تعریف شده و در تمام سامانه های پرداخت بین بانکی منحصرا از شبا استفاده می شود. هر شماره حساب بانکی یک کد شبا دارد.

جهت دریافت شناسه شبا از طریق پیام کوتاه چه باید کرد؟

لازم است از طریق موبایل یک پیام کوتاه در قالب زیر از سوی متقاضی به شماره 20008018 ارسال گردد. چند دقیقه بعد از ارسال پیام، پاسخ به همراه کد شبای درخواستی برای مشتری بصورت پیام کوتاه ارسال می شود.

فرمت ارسال پیام کوتاه :

برای دریافت کد شبای حساب سپرده :

شماره حساب سیبا + فاصله + عدد صفر

مثال: 0301436204006 0

برای دریافت کد شبای حساب تسهیلات :

شماره حساب سیبا + فاصله + عدد یک

مثال : 0301436204006 1

چگونه میتوان شماره شبا را از طریق سایت بانک بدست آورد ؟

در سایت بانک ملی از طریق منوی خدمات الکترونیکی بر روی آیتم دریافت شناسه شبا بانکی کلیک کرده تا صفحه مربوطه باز شود. سپس شماره حساب را تایپ می کنیم تا شناسه شبا را نمایش دهد.

آیا شناسه شبای حساب مربوط به یک بانک دیگر را میتوان از طریق سایت بانک ملی دریافت کرد؟

خیر – برای دریافت شبای شماره حساب هر بانک، مشتری باید به سایت همان بانک مراجعه کند. سایت بانک ملی ایران فقط شبای حساب های بانک ملی را نمایش می دهد.

آیا حساب های غیرمتمرکز هم شماره شبا دارند؟

خیر – در حال حاضر این سرویس جهت حسابهای متمرکز ( سیبا ) فعال می باشد. شماره حساب های متمرکز ( سیبا ) شامل 13 رقم می باشد.

ارایه درگاه پرداخت ePayBank.ir و راه انداری درگاه پرداخت برای سایتهای اینترنتی فعال ایرانی 

 

  • بانک قوامین (11)