ادکلن یا عطر چیست؟
واژه Perfume با ریشه التین، از دو بخش per به معنی- میان – و fume به معنی- بخار و دود- تشکیل شده است. عطر آمیزهای از روغنهای طبیعی ترکیبات معطر، ثابت کننده ها، الکل و درصد بسیار ناچیزی آب میباشد. بیشترین مواد خام طبیعی مصرفی در عطرها را گلها، گیاهان، علفها، ریشه ها، ادویه ها، میوه ها، چوب ها، صمغ ها، برگ ها، رزین ها و ذغال سنگ تشکیل میدهند.
ارایه درگاه پرداخت ePayBank.ir برای خرید و فروش عطر ، ادکلن و رایحه های گیاهی
در صورتیکه فروشگاه خرید و فروش عطر یا ادکلن دارید میتوانید در MyCityAd.ir تبلیغات سایت خود را درج نمایید . البته میتوانید کلیه محصولات فروشگاه خویش را در MyCityAd.ir درج آگهی کنید تا در نتایج جستجوی Google بیشتر دیده شوید.
آغاز پیدایش عطر از چه زمانی بوده است؟
نخستین شکل عطر، بخوربود که نخستین بار در حدود چهارهزار سال پیش در بین النهرین کشف شد. در آن هنگام، در مناسک مذهبی، صمغها و چوبهای مختلفی سوزانده میشد. هم چنین چوبها و صمغهای خوشبو را در آب و روغن میخیساندند و بدن خود را با آن ماساژ میدادند. هنگام مومیایی مردگان نیز ازاین عطرهااستفاده میشد. بنا به هیروگلیفهای کشف شده، عطر در زندگی مصریان نقش مهمی بازی میکرد. پزشک و شیمیدان مسلمانایرانی، ابوعلی سینا، پروسه روغن کشی از گلها توسط تقطیر را معرفی کرد،این رویه امروزه به طور عموم استفاده میشود. او در ابتدا با گل رز آزمایش کرد. تا زمان اکتشاف، عطرهای مایع که ترکیبی از روغن و گیاهان خردشده یا گلبرگبود، یک ترکیب قوی میساخت. هر دوی عناصر اولیه و تکنولوژی تقطیر آشکارا صنعت عطرسازی و پیشرفتهای علمی (به طور مشخص شیمی)غرب را تحت تاثیر قرار داد.
دانش عطرسازی در قرن چهاردهم با گسترش اسلام به اروپا راه یافت. اما مجاری ها بودند که اولین عطرهای مدرن را معرفی کردند که از روغنهای عطری که با محلول الکل ترکیب میشد، ساخته شده بود. اولین عطر مدرن در سال 1370 به فرمان ملکه مجارستان ساخته شد و در اروپا به عنوان آب مجارستان شناخته میشد. هنر عطرسازی درایتالیای عهد رنسانس رونق یافت و در قرن شانزدهم، دستگاههای پالایش ایتالیایی توسط عطرساز شخصی «کاترین دی مدیسی» به نام «فرانس فلورنتین» به فرانسه برده شد. لابراتور او با آپارتمانش توسط یک راهروی مخفی در ارتباط بود به همین سبب هیچ فرمولی نمیتوانست در راه دزدیده شود. فرانسه به سرعت مرکز عطر و تولیدات آرایشی در اروپا گشت. کشت گل به سبب اسانس عطریشان که در قرن چهاردهم شروع شده بود، به یک صنعت بزرگ درجنوب فرانسه تبدیل شد. در دورۀ رنسانس، عطرها اصولا توسط افراد دارا برای پوشاندن بوی بدن که در نتیجه استحمام کم ایجاد میشد، استفاده میشد. نسبتا به سبب این پشتیبانی صنعت عطرسازی در غرب ایجاد شد. حتی امروزه فرانسه مرکز تجارت و طراحی عطر اروپا میباشد. تقریبا بیش از 85 درصد عطرها در اروپا و مخصوصا در کشورهای فرانسه، آلمان، سوئیس، اسپانیا، هلند و انگلستان تولید میشود. اما از آنجایی که شهرت، صنعت عطر جهان را احاطه کرده است، شما ممکناست تصور کنید که عطرها ویژگیهای اختصاصی دارند که فقط مخصوص طراح آن است و بقیه به آن دسترسی ندارند؛ ولی در حقیقت این طور نیست. قوانین جهانی این طور اعلام میکنند که این رایحه متعلق به طبیعت است و نه متعلق به یک فرد خاص. بنابراین یک عطر و رایحه نمیتواند انحصاری باشد یا قانون کپی رایت در مورد آن اجرا شود، کارخانه ها هم نمیتوانند کسی را از تغییردادن یا بهبوددادن بر روی بوها و رایحه ها در تمام یا قسمتی از یک عطر منع نمایند. البته نام برند تجاری عطر میتواند برای طراح آن عطر مشمول قانون کپی رایتباشد، وی میتواند آن را ثبت کند و دیگران حق ندارند از آن به نفع خود استفاده کنند. در ساخت عطریات از چه منابعی استفاده میشود؟
1. منابع گیاهی:
گلها: بهترین مواد معطر مثل گلهای سرخ، مریم، میخک، یاس و ابریشم هستند.
برگها: برگهای نعناع هندی، بنفشه، رزماری، برگ مرکبات، گوجه فرنگی و علف خشک. ریشه و ساقههای زیرزمینی: ریشه درخت جوز، زنجبیل (ادویه ها)
میوه ها: میوههایی مثل تمشک، توت فرنگی، سیب، مرکبات، وانیل و فلفل شیرین.
روغن چوب: چوب درخت سرو، عرعر، کاج و صنوبر.
2- منابع حیوانی:
مشک: از کیسه آهو گرفته میشود.
عنبر: ماده چربی که از نهنگ بدست میآید.
3- منابع مصنوعی:
مواد معطری هستند که از فرآوردههای نفتی و یا رزین درخت کاج بدست میآید.
تقسیم بندی کلی عطریات:
عطر گرم: رایحه گرم به رایحهای گفته میشود که هنگامی که بوی آن به مشام برسد، مشام را کاملا گرم میکند و معمولا نوع عطرها در هوای سرد و فصل زمستان مصرف میشوند.
عطرهای زمستانی: بوی چوبی که دراین نوع عطرها احساس میشود، سبب میشود که گرمای بیشتری را احساس کنید و دمای بدن به طور نرمال بالاتر برود.
عطرهای شیرین و گرم:عطرهایی هســتند کــه از بو و طعم شکلات و میوه های تابستانی برخوردارند.
عطر ســرد: به عطری میگویند که حس خنکی و تازگی را القاکند. استشمام این عطرها معمولا باعث می شود که طعم میوه هایی مانند خیار و هندوانه را به خاطر بیاوریم.
عطر ســرد و ملایم:رایحه سرد و ملایم به رایحهای گفته میشود که هنگامی که بوی آن به مشام برسد، مشام را کاملا سرد وخنک میکند و معمولا این نوع عطرها در هوای گرم وفصل تابستان مصرف میشوند.
عطر سرد و تند:رایحه سرد و تند به رایحهای گفته میشود که هنگامی که بوی آن به مشام برســد، مشام را کاملا سرد میکند وپخش بوی آن نیز زیاد است. معمولا این نوع عطرها در هوای گرم وتابستان مصرف میشوند. برای ورزشکاران بعد از تمرین این گونه عطرها پیشنهاد میشوند.
عطر ترش: به عطری میگویند که طعم مرکبات را به خاطر بیاورد. عطرهای ترش نیز القاکننده حس طراوت و شادمانی اند.
عطرهای ســرد و ترش: باعث آرامش روحی و رفع خستگی نیز میشوند. لابد دیده اید که در باشــگاههای ورزشی، هوای داخل باشگاه را معموال با رایحه های سرد و ترش مطبوع میکنند. عطرهایی با طعم گلهای وحشــی میتوانند حس صمیمیت بیشتری به محیط القا کنند.
عطر تلخ:در ســاخت عطرهای تلخ معموال از اســانسهایی مانند ریشــه درختان و ادویه های تند شرقی استفاده میکنند.
چگونگی انتخاب یک عطر
همیشه یک عطر را با توجه به فصل انتخاب کنید. عطرهای گرم و تند مناسب برای فصول سرد یا مناطق سردسیر، عطرهای سرد و گلها و شیرین مناسب برای فصول گرم یا مناطق گرمسیر و مجالس دوستانه، عطرهای تند از هر نوع مناسب برای میهمانیها و مجالس می باشند.
توصیه : همیشه یک عطر لطیف و بی عیب و دلپذیر انتخاب کنید. در طول تابستان
هرگز از عطرهای سنگین و گرماستفاده نکنید. عطری را انتخاب کنیدکه مناسب با شخصیت شما باشد.
انوع رایحه عطریات
Freshy Green: رایحهای شبیه علف، سبزه و یا برگههای تازه چیده شده رایحهای پر طراوت.
Woody: رایحه جنگل و چوب خشک تازه قطع شده.
Floral: رایحه گلها، ملایم و طبیعی.
Fruity: رایحه میوه ها بجز مرکبات مانند سیب، موز و توت فرنگی.
Citrus: رایحه مرکبات مانند نارنج، لیمو ترش، ترنج و پرتقال.
Sweet: رایحه شیرین.
Tabocco: رایحه تنباکو.
Light: رایحه مالیم و سبک.
هرم رایحه چیست و چه اهمیتی دارد؟
هر عطری دارای یک مشخصه میباشد که هنگام معرفی توسط سازندگان آن عطر ارایه میشود، که به آن هرم رایحه گفته میشود که شامل سه قسمت زیر میباشد: دراین قسمت از رایحه میوه ها استفاده پیش رایحه یا Top Note: که معمولامیشود.
این رایحه پس از اولین اسپری تا چنددقیقه اول قابل تشخیص میباشد.
رایحه میانی یا MiddleNote: دراین قسمت معمولا از رایحه گلها استفاده شده و این قسمت پس از پیش رایحه شروع میشود و تا حدود یک ساعت قابل تشخیص خواهد بود.
رایحه ماندگار یا Base Note: دراین قسمت از ریشه های گیاهان، عنبر و مشک استفاده میشود. این قسمت سه تا چهار ساعت بعد از اولین اسپری، قابل تشخیص است. در واقع یک عطر با تلفیق این سه بخش رایحه اصلی خود را به مصرف کننده ارایه میدهد.
وقتی عطرها بسیار متفاوت باشند شما میتوانید پنج یا شش بو را امتحان کنید؛ وقتی آنها مشابه هستند، فقط دو یا سه بو. اسانسهای قویتر بینی شما را زودتر خسته میکند، بنابراین همیشه وقتی آزمایش میکنید با انسانسهای سبکتر شروع کنید.
اگر شما هنگام خرید عطر در آن را باز میکنید و آن را بو میکنید، باید بگوییم که این روش نادرستی برای انتخاب عطر مورد علاقه تان است چون بااین روش، شما «پیش رایحه» عطر را امتحان میکنید، در حالی که مهمترین قسمت بوی یک عطر «میان رایحه» آن است که پس از چند دقیقه در هوا پخش میشود. میان رایحه تا چند ساعت پس ازاستعمال عطر دوام میآورد و مشخصه اصلی عطراست. عطر یک «رایحه پایانی» هم دارد و پس از چند ساعت بوی خشک و چرم مانندی که اجزای سنگین و پردوام عطرمانند رزین، کهربا، نعناع هندی و روغن چرب صندل و مواد جنگلی است، از عطر باقی میماند که تا چند روز هم دوام میآورد.
عطریات از نظر درصد ترکیبات به چند دسته تقسیم میشوند؟
ازاین حیث عطریات به چهار دسته تقسیم میشوند:
عطر یا پرفیوم 20-40 :Perfumeدرصد ترکیبات معطر ادوپرفیوم یا Eau de Perfume مخفف آن EDP میباشد. شامل 10-20درصد ترکیبات معطر ادوتویلت یا Eau de Toillete مخفف آن EDT میباشد. شامل 5-10 درصد ترکیبات معطر ادوکلن یا Eau de Cologne شامل 2-5 درصد ترکیبات معطر ؛ تـرکیـب آب و الـکل به عنوان حلال مواد معطر به کار میرود. در عمل، گرمای بدن سبب میشود تـا حلال بـه سرعت تـبـخیر شده و عـطر بـروی پـوست بـاقـی بـماند تا بتدریج طی چندین ساعت تبخیر شود. که به ترتیب دارای غلظت بیشتری از ترکیبات معطر یا اصلی میباشد، پرفیوم بیشترین و ادوکلن، کمترین غلظت را داشته که در زمان ماندگاری و وسعت پخش رایحه تاثیر دارد.
اصلا عطر چیست و ادکلن کدام است؟
میزان در شناسایی عطر 40درصداست. همان طور که طلای 18 تا 24 عیار یا نقره 80 تا 100، مرغوب تا خالص خوانده میشود، معیار عطر نیز 40درصداست. یعنی از عصاره اسانس، جوهره به دست آمده، 40درصد عطر خالص باشد ومابقی آن آب و الکل ودیگر افزودنیها که آن خالص ترین و گرانترین عصاره هاست. ادکلن و اودوتوالت نیز فرق چندانی از نظر مصرف با هم ندارند واینجا فقط یک طبقه بندی تجاری و نوع استفاده مورد نظربوده است. به طورمعمول ما به ادوتویلت هم ادکلن میگوییم.
محصولات مکمل چه هستند و چه کاربردی دارند؟
محصولات مکمل شامل:
Shower Gel: (ژل حمام) جهت شستشو و معطرکردن بدن
After Shave: (پس از اصلاح) برای ایجاد آرامش بعد از اصلاح صورت آقایان استفاده میشود.
Body Lotion: (لوسیون بدن) جهت مرطوب، تغذیه و معطر
نمودن بدن.
Deodorant یا Body Spray: (دئودورانت یا اسپری بدن) جهت کنترل تعریق، مرطوب و معطرکردن پوست که معمولا در سه نوع عرضه میشود: 1- اسپری 2- رول 3-استیک که همگی باعث افزایش دوام وماندگاری و وسعت پخش عطر در محیط میشوند.
روش استفاده و نگهداری از عطریات چیست؟
1- عطر را در نقاط نبض دار در بدن استفاده نمایید. پشت گوش، قفسه سینه، گردن و پشت آن، پشت زانوها، داخل آرنجها. بهتراست عطر را بر روی لباس خود اسپری نکنید، در فضای روبرو اسپری نموده و از آن عبور نمایید.
2- هیچگاه عطر را مستقیما بر روی لباس خود اسپری نمایید. زیرا ممکن است ایجاد لک نماید. عطر را از حدود 30 سانتیمتر بر روی لباس و پوست اسپری نمایید
3- هنگام تست روی مچ دست آنها را بر روی هم ماساژ ندهید، زیرا باعث از بین رفتن لایه های هرم رایحه عطر میشود.
4- به هنگام تست از بلاتر قطعات کوچک کاغذ مخصوص تست استفاده کنید که به جهت وجود پنبه در آن، هرم رایحه را به شکل اصلی خود حفظ نموده و مدت طولانی تری آنرا نگه میدارد وتشخیص سه قسمت پیش رایحه، میان رایحه و رایحه ماندگار را میسر میکند.
5- توجه نمایید عطر را بر روی جواهرات خود اسپری نکنید. ابتدا عطر را اسپری نموده و سپس جواهرات را بیاویزید.
6- پس ازاولین مرتبه استفاده عطر، بیش از یک سال عطر را نگه نداشته زیرا خواص خود را به مرور از دست میدهد.
7- پوستهای چرب و تیره رایحه عطر را بیشتر حفظ میکنند و پوستهای خشک و روشن کمتر رایحه عطر را نگه میداند. برای جبران این مورد پیشنهاد میشود از محصولات مکمل جهت مرطوب و چرب نگه داشتن پوستهای خشکاستفاده نمایید.
8- نوع غذاهای مصرفی (ادویه ها، سرخ کردنی ها، مواد معطرمانند سیر(استعمال دخانیات و خصوصا سیگار و چربی زیادی پوستهای چرب در تغییر نوع رایحه عطر شما تاثیر زیادی دارند.
9- بهتراست عطرها را در محیط خشک و دور از نور مستقیم آفتاب و گرمای زیاد نگهداری نمود. )جعبه عطر بهترین جایگاه نگهداری میباشد.
نکاتی در مورد عطرها و ادکلنها
عطر خالص معمولا بین 6 تا 24 ساعت دوام دارد و تبخیر طبیعی عطر در تمام مدت روز ادامه مییابد، که این به نوع پوست شما هم بستگی دارد. اما فقط یک نکته مهم: عطرهای خالص برای مدت طولانی در شیشه هایشان میمانند. اغلب مردم نمیدانند که عطرهای الکلی (ادکلنها و دئودورانتها) فاسد شدنی هستند. کارشناسان صنایع، عمراین گونه عطرها را بین 6 تا 18 ماه اعلام میکنند، البته این مدت با توجه به مواد ادکلن و کیفیت آن متغیراست. اما عطرهای خالص سالها بوی خود را از دست نمیدهند.
چرابعضی ازبوها نسبت به بقیه ماندگاری بیشتری دارند؟
اشخاصی که پوستی چرب دارند معمولا بوی عطرشان نسبت به افرادی که پوست خشک دارند،ماندگاری بیشتری دارد. زیرا پوست چرب به طور طبیعی مرطوب است و رطوبت باعث نگهداری وماندگاری بوی عطر میشود.
چه کنیم تا بوی عطرمان بیشتر بماند؟
میشود آن را همیشه درون جعبه اش نگه دارید. چرا بوی یک نوع عطر در افراد مختلف متفاوت میباشد؟
ترکیب شیمیایی بدن، رژیم غذایی و سن اشخاص بر عطری که به پوست زده میشود، تاثیر میگذارد. در ضمن، عطر دارای بسیاری از روغنهای اسانس دار میباشد. برخی از روغنهای اسانس دار تاثیر متفاوتی بر روی پوست اشخاص میگذارد و احتمال دارد که برخی از آنها جذب پوست بشود. همین مساله باعث میشود تا بویی از پوست متصاعد شود و در نتیجه بوی عطر نیز متفاوت شود.
عطر را چگونه استفاده میکنند؟
عطر باید به نقاطی که دارای نبض است زده بشود. در حقیقت، نقاط دارای نبض، نقاطی هستند که فاصله رگها از سطح پوست به کمترین حد خود میرسد و در همین نقاط، رگهای خونی حرارت بیشتری از خودشان میدهند که به صورت یک پمپ کوچک عطر عمل میکند و بوی عطر نیز بهتر متصاعد میشود. نقاط دارای نبض عبارتاست از : مچ دست، پشت گوش، پشت زانوی پا و پشت آرنج دست قسمت پایین گلو. در ضمن برای اینکه بوی عطر دوام بیشتری داشته باشد, روی مچهای پا نیز زده میشود که جریان متصاعد شدن عطر را از پایین به بالا امکان پذیر میسازد.
چرا برخی از عطرها گران قیمت هستند؟
عطرها دارای مقدار معینی از مواد تشکیل دهنده طبیعی گران قیمت هستند. برای ساختن 452 گرم روغن گل محمدی, بیش از یک تن گلبرگ گل استفاده میشود که هزینه زیادی در بر دارد. همین مساله درباره بسیاری از انواع روغنهای اسانس دار نیز صادق است.
چه مواردی را باید در نگهداری عطر رعایت کرد؟
عطر، باید به دور از حرارت یا سرمای بیش از حد نگهداری بشود. در ضمن، در شیشه عطر باید محکم بسته شود تا از بخار شدن آن جلوگیری شود. از قراردادن عطر برای مدت طولانی در برابر تابش نور خورشید نیز جلوگیری بشود.
عطر درمانی چیست؟
در واقع این روش درمانی جزء قدیمی ترین درمان هاست. گفته شده که به طور سنتی مصریان از روغنهای خوشبو برای ماساژ و درمان بیماریهای گوناگون نیز استفاده میکردند. در دوران شیوع طاعون، بسیاری از افراد جهت جلوگیری همانطور که گفته شد،ماندگاری بوی عطر بسته به خشک یا چرب بودن پوست، در افراد مختلف متفاوت است. در صورت امکان در طول روز، عطر خود را تجدید کنید. متخصصین تولید محصولات بهداشتی توصیه میکنند که عطر را به پشت گوشها و گردن خود بزنید و مقدار کمی را هم بر روی پوست بدنتاناستفاده کنید. بااین کار بوی عطر شما پخش میشود و سریع از بین نمیرود. یک اسپری کوچک روی موها باعث میشود بوی عطر شما در تمام روز باقی بماند.
چرا همه عطرها الکل دارند؟
زیرا الکل باعث میشود بو روی پوستتان نمانده و از پوست شما متصاعد شود. بدون وجود الکل در عطر، شما تنها کسی خواهیدبود که متوجه میشوید عطر زده اید.
چه کنیم که عطرمان دیرتر فاسد شود ؟
شیشه عطر را در محل خشک، خنک و به دور از پنجره و نور خورشید نگه دارید؛ زیرا نور خورشید باعث بروز اختالالتی در مواد تشکیل دهنده عطر شده و آن را از بین میبرد. به طور کلی برای اینکه شیشه عطر عمر بیشتری داشته باشد.
شک و تردید: لیمو، گریپ فروت، انواع نعناع و چوب سرو رفع استرس و کابوس شبانه: بابونه رومی، اسطوخودوس، انواع رز، چوب صندل و بهارنارنج
درمان وسواس: بابونه رومی، بهارنارنج و زنبق
کاهش علایم افسردگی: بابونه رومی، ریحان، شمعدانی، گریپ فروت، انواع اسطوخودوس، ملیسا و بهارنارنج
کاهش حواس پرتی: عطر لیمو، ریحان و ملیسا
رفع افسردگی پس از زایمان: رز، چوب صندل و بهارنارنج برای مثال چند عطر و موارداستفاده آن را معرفی میکنیم:
رز:
این اسانس یکی از اسانس هایی است که به سختی بدست میآید، زیرا به طور مثال شش تن گلبرگ رز تنها یک
کیلوگرم اسانس یا روغن معطر میدهد.
از بوی رز در روان درمانی هااستفاده میشود، زیرا حس هارمونی و امنیت در بدنمانایجاد میکند و به ما کمک میکند تا به غرورمان مسلط شویم. انرژی دوست داشتن در فکر و فعالیت هایمانایجاد میکند و در کل به قلب ما انرژی از انتشاراین بیماری روغنهای معطر را میسوزاندند، زیرا اعتقاد داشتند که بوی خوش، طاعون را ریشه کن میکند.
این روش از دو طریق عمل میکند :
روش مستقیم
تحریک کننده های اعصاب بویایی در واقع بوهایی هستند که میتوانند از طریق دستگاه عصبی سبب تحریکشدن و در نتیجه فعال شدن غدد درون ریزشوند، که این عمل باعث میشود که پیکهای شیمیایی-عصبی مانند آدرنالین و ایندورفین و… که نقش زیادی در تنظیم تعادل بدن دارند، ساخته شوند و در نتیجه تعادل در بدن ماایجاد میشود و عدم تعادلها از بین میرود.
روش غیر مستقیم
بااستنشاق یک بو مرکز حافظه بویایی فرد فعال میشود. دراین قسمت، هر بو همراه با حس ما نسبت به آن بو ذخیره شده است ( اغلب حالتی که اولین بار با احساس یک عطر به ما دست داده). وجود چنین مرکزی در مغز سبب میشود که یک بو به نظر ما خوب و دیگری بد باشد.
بعد از فعال شدن این بخش و به دنبال آن، دستگاه لیمبیک، پیکهای شیمیایی آزاد میکند و شما احساسی را پیدا میکنید که اولین بار با تماس بااین بو پیدا کرده بودید و در نتیجه ما احساس خوب و یا بد خواهیم داشت و اگر ما برای درمان از مواد معطری استفاده کنیم که حالتی خوب در بیمار ایجاد کند، میتواند سبب درمان شود. به طور کلی این درمان روانشناسی و درمان فیزیکی را تواما دارد و با کمک به بدن و ذهن به درمان بیماران کمک میکند.
انواع مختلف رایحه درمانی به شرح زیراست:
کمک به افزایش حافظه: انواع مرکبات، ریحان، نعناع، پونه وحشی، فلفل قرمز و چوب سر
درمان سردرد: بابونه رومی، انوع اسطوخودوس و رز
رفع اختلالات خلق و خوی: ریحان، شمعدانی، گل طاووسی، یاسمن، کاکائو، بابونه رومی، نرگس، انواع رز و اسطوخودوس
رفع استرس و اضطراب: پونه کوهی، انواع بابونه، چوب رز، درخت سدر، دارچین، چوب صندل، یاسمن، النگای النگ و عطر برکاموت
ضعف مدیریتی و عدم توانایی در انجام کارها: پونه، رزماری، بادرنجبویه، انواع نعناع و زنجبیل
درمان کمرویی: روغن یاس، بهارنارنج و مرزنگوش تازه میبخشد. از سقط جنینها جلوگیری میکند،
گرفتگیهای عضلات و خونریزیها را متوقف میکند، مشکلات قاعدگی و یائسگی را حل میکند و بهترین حمایت کننده روانی در دوران حاملگی است که بسیار بهتر از حمایت کننده های فیزیکی عمل میکند. به طور کلی افرادی که این رایحه را میپسندند، بسیار عاشق پیشهبوده و از حس زنانگی بالایی برخوردارند.
لیمو ترش:
ایـــن عطـــر از پوســـت لیمـــو ترش بدســـت میآیـــد. و ســـبب بهبـــود قـــدرت تمرکـــز در افـــراد و نیـــرو بخشـــیدن بـــه فعالیتهـــای ذهنـــی وتحریـــکات عصبـــی میشـــود. عطـــر لیمو تـــرش عطر قابـــل توصیه بـــرای محیطهای کاراســـت، زیرا جو محیـــط کار را آرام میکنـــد و باعث میشـــود که از اشـــتباهات انســـانی پیشـــگیری شـــود. همچنین خستگی، تنبلـــی واســـترس را از بیـــن میبرد وایجـــاد ارتبـــاط را در محیـــط کار آســـان تـــر میکند. مانند دیگر اعضای خانواده مرکبات،
لیمو ترش در ضد عفونی کردن
محیط قدرتمنداست و در درمان کم خونی، اسهال، فشار خون بالا، کلسترول بالا، رماتیسم، بی اشتهایی، سردرد، خارش و آسم موثراست.
وانیل:
این اســـانس از دانه هـــای گیاهی که در ماداگاســـکار و اندونـــزی رشـــد میکنـــد، گرفته میشـــود و خاصیت درمانی بـــرای پوســـت دارد. به همین دلیل در ســـاخت وســـایل آرایشی از آن اســـتفاده میشود.
از نظرروانشناســـی داروی ضـــد افسردگی اســـت ؛ زیـــرا بـــا بوییـــدن عطـــرآن، احســـاس آرامـــش در افراد ایجاد مـــی شـــود.
همچنیـــن از نظر فیزیکـــی نیز فوایدی را بـــه همراه دارد که میتـــوان از آنها خاصیـــت ضد دردبـــودن را نام برد. بررســـیها نشـــان میدهـــد، بوییـــدن رایحه درخت ســـدر، گل رز، یاسمن و چـــوب صندل برای رفع پرخاشـــگری و ســـتیزه جویی مناسباســـت.
زنبق:
رایحـــهای جـــادو کننـــده کـــه نماد پاکدامنـــی و عفاف اســـت. افرادی که رایحه زنبـــق را میپســـندند، افرادی جرأتمند محســـوب میشـــوند.
یاسمن:
بوی یاسمن مناســـب افرادی است که از اعتمـــاد به نفس بالا برخوردارند و البته بر عکـــس علاقه منـــدان به «رز» که بیشـــتر تمایل به احساســـات زنانه را از خود نشـــان میدهند، دوستداران رایحه یاســـمن تمایلات مردانه دارند وایـــن را از نحوه آرایش مـــو، لباس پوشـــیدن و طرز گفتارشـــان میتوان فهمید. مطمئن باشـــید بیشـــتر آدمهای با اراده، عطـــری با رایحه یاســـمن را انتخـــاب میکنند.
میخک:
بویی تند و تیز دارد؛ مثل ادویه
ریحان:
بـــوی گـــرم دارد و بـــه یـــادآوری خاطـــرات کمـــک میکنـــد و باعث هماهنگی بین روح و جســـم میشود، به همیـــن دلیل صلـــح و آرامش را به ارمغـــان میآورد.
چوب صندل:
رایحـــه شـــیرین دارد و مـــورد توجه آقایان بوده و باعـــث تعادل بین روح و جســـم میشـــود و به کنترل هیجانات درونـــی نیز کمـــک میکند.
نعناع:
بـــوی خنـــک و تـــر و تـــازه نعنـــاع باعث جـــای مغز میشـــود. بســـیار پرطـــراوت بـــرای آدمهـــای عصبی و گرمایی اســـت. بـــرای آدمهایـــی که حـــواس پرت هســـتند جـــزو بهترین داروهـــای «آروماتراپـــی» محســـوب میشـــود.
ملیسای هندی:
عطری بســـیار خنک کـــه رایحه لیمو نیز در آناستشمام میشـــود. به درمان اختلالات عصبـــی کمـــک میکند و از تنـــش و افســـردگی میکاهـــد. ملیســـای هنـــدی عطـــری خنک در تابســـتان بویژه بـــرای آنهایی اســـت کـــه رانندگـــی میکنند یا پشـــت میز مینشـــینند.
مشک:
رایحـــهای کـــه بیشـــتر در ادوکلنهـــا یافـــت میشـــود و حـــس اعتمـــاد بـــه نفـــس را تقویـــت میکنـــد.
کندر:
بویـــی گـــرم و شـــیرین دارد و نقـــش فراوانـــی در آرام ســـازی مغز ایفـــا میکنـــد. کنـــدر بهتریـــن رایحه ای اســـت که در زمـــان مراقبه و مدیتیشـــن پیشـــنهاد میشـــود. چگونه عطریـــات اصلی را ازتقلبی تشـــخیص دهیم؟
هنـــگام خرید عطر بـــه موارد زیـــر توجه نمایید :
1- دارابودن برچسب وزارت بهداشت کشور، از بهترین راههای تشخیص اصلی یا تقلبی بودن بشمار میآید. در مورد عطریات داخلی، شماره پروانه ساخت معتبر الزامی است و در مورد عطریات وارداتی، مجوز معتبر از وزارت بهداشت و برچسب فارسی حاوی مشخصات کالا به ویژه شماره پروانه بهداشت الزامی میباشد.
2- بـــه بســـته بندی دقـــت نمایید که سالم باشـــد، تغییر رنگ نداده باشـــد و به رنگ خـــود عطر نیـــز توجه کنید که بیـــش از حد تیره نشدهباشـــد.
3- برخـــی مـــواد شـــیمیایی کـــه درعطرهـــای تقلبی موجود میباشـــند مثـــل الکلهـــای نامربوط بـــه صنعت عطـــر، اســـتن و مشـــتقات آن باعث بســـیاری از عارضههـــای پوســـتی و تنفســـی میشـــوند؛مانند خشـــکی و آلرژی، آماس و مشـــکالت تنفســـی.
4- بهتراســـت پیـــش از خریـــد مدل عطـــر را دراینترنت جســـتجو کنید و دقیق ظاهر آن را ببینیـــد. کوچکترین تفاوتهـــا گاهـــی نشـــان دهنـــده تقلبی بـــودن عطر اســـت.